Govor

Pričenjam 18. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vse prisotne lepo pozdravljam!

Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: Rastislav Vrečko, ki nadomešča Martina Marzidovška, Alenka Helbl, ki nadomešča Zvonka Černača, Jani Prednik, ki nadomešča Predraga Bakovića, Lenart Žavbi, ki nadomešča Miroslava Gregoriča, Tamara Vonta nadomešča Franca Propsa in Dušan Stojanovič nadomešča Miha Lamuta.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: 1. točka - Zamude pri gradnji tretje razvojne osi.

Ker do pričetka seje nisem prejela nobenega predloga za spremembo dnevnega reda, je ta določen kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo torej na 1. - in edino - TOČKO DNEVNEGA REDA - ZAMUDE PRI GRADNJI TRETJE RAZVOJNE OSI.

Navedeno točko dnevnega reda bomo obravnavali na podlagi zahteve Poslanske skupine SDS za sklic nujne seje odbora z dne 23. 2. 2023, ki je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora. Na sejo so bili k obravnavi te točke povabljeni: predlagatelj, Poslanska skupina SDS, v imenu Poslanske skupine Franc Rosec, dr. Robert Golob - predsednik Vlade, Ministrstvo za infrastrukturo, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Ministrstvo za naravne vire in prostor in Dars d. d., direktor uprave Valentin Hajdinjak.

Naknadno, 3. 3. 2023, so bili vabljeni še: Koroška gospodarska zbornica, Obrtno-podjetniška zbornica Ravne na Koroškem, Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec, Matic Tasič, župan Občine Prevalje in Peter Dermol, župan Mestne občine Velenje.

Prehajamo torej na obravnavo navedene zadeve. Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k zahtevi? (Da.)

Ja, kar izvolite.