Govor

Hvala lepa.

Sprašujem še, če želi kdo izmed članov odbora razpravljati o mnenju Zakonodajno-pravne službe k tej zahtevi? (Ne.) Ne, hvala lepa.

Zaključujem potem razpravo in prehajamo na odločanje o mnenju Zakonodajno-pravne službe k zahtevi.

Na podlagi 265. člena Poslovnika Državnega zbora dajem na glasovanje naslednje mnenje: »Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor se strinja z mnenjem Zakonodajnopravne službe o zahtevi za oceno ustavnosti četrtega in petega odstavka, prve in tretje alineje šestega odstavka ter sedmega odstavka 199.b člena ter prvega odstavka prvega stavka drugega odstavka in petega odstavka 199.e člena Zakona o vodah, z dne 3. 3. 2023 ter ji predlaga, da v skladu z 266. členom Poslovnika Državnega zbora pripravi odgovor Ustavnemu sodišču Republike Slovenije.«

Glasujemo. Za je glasovalo 10 Za je glasovalo 10, nihče proti.

(Za je glasovalo 10.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Odbor bo pripravil poročilo, v katerem bo sprejeto mnenje vključeno in ga poslal Zakonodajno-pravni službi, ki v skladu z 266. členom Poslovnika DZ pripravi odgovor za Ustavno sodišče.

S tem zaključujem 2. točko dnevnega reda in 19. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor.

Ob tem naj vas spomnim, da se ob 14. uri začne skupna seja z Odborom za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, in sicer v Veliki dvorani Državnega zbora.

Lepo vas pozdravljam, želim vam uspešen dan še naprej!