Govor

Spoštovane kolegice, kolegi, spoštovani ostali prisotni, pričenjam 22. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor ter vas vse lepo pozdravljam. Obveščam vas, da so se opravičili naslednji člani oziroma članice odbora: Predrag Baković in mag. Janez Žakelj. Na seji pa kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo dr. Tatjana Greif, ki nadomešča Natašo Sukič, mag. Karmen Furman, ki nadomešča Franca Rosca, Andreja Rajbenšu in nadomešča Tomaža Laha, Aleš Rezar, ki nadomešča Martina Marzidovška, Katarina Štravs, ki nadomešča Teodorja Uraniča, in Bojan Čebela, ki nadomešča Miroslava Gregoriča, in še Sara Žibrat, ki nadomešča Franca Propsa.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red z eno točko, v zvezi s katero v poslovniškem roku nisem prejela nobenega predloga za spremembo, zato je ta določen, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO PREDLOGA STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SPREMEMBI DIREKTIVE 2000/60/ES O DOLOČITVI OKVIRA ZA UKREPE SKUPNOSTI NA PODROČJU VODNE POLITIKE, DIREKTIVE 2006/118/ES O VARSTVU PODZEMNE VODE PRED ONESNAŽEVANJEM IN POSLABŠANJEM TER DIREKTIVE 2008/105/ES O OKOLJSKIH STANDARDIH KAKOVOSTI NA PODROČJU VODNE POLITIKE. Gradivo k tej točki je poslala Vlada 16. 3. 2023 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Odbor navedeno gradivo obravnava v skladu s prvim in drugim odstavkom 154.h člena Poslovnika Državnega zbora in Odboru za zadeve Evropske unije posreduje svoje mnenje. Na sejo so bili za obravnavo te točke kot predstavniki Vlade povabljeni predstavniki Ministrstva za naravne vire in prostor. Besedo dajem predstavniku Vlade oziroma Ministrstva za naravne vire in prostor, državnemu sekretarju mag. Mateju Skočirju, da nam predstavi predlog stališča, izvolite.