Govor

Hvala lepa, gospod Kosi.

Pa bi se še jaz pridružila k temu, k tema dvema vprašanjema, ki se v bistvu tudi, bom rekla, eno nanaša na to kar je gospod Kosi omenil. Zanima me koliko je še starih zadev po stari zakonodaji, ki so še v bistvu za rešiti, ob tem pa bi želela res povedati, da me veseli, da je Agencija za varstvo konkurence kljub razmeroma negotovim časom, ki so nas doleteli v času leta 2020, ostala na stališču, da najhujše kršitve pravil ostajajo nespremenjene. Absolutno, ne glede na čas, ne glede na Vlado mora na tem mestu veljati ničelna toleranca do kartelnega združevanja, kajti karteli, kot vemo, škodujejo tako potrošnikom, pa tudi celotni verigi, pa tudi ekonomskemu položaju. Cene so, če dopuščamo kartele, višje, manjša je tudi ponudba in tudi ni spodbujanja inovacij na trgu. Zato imam še vprašanje, zanima me, ali menite, da so potrebne spremembe zakonodaje o omejevanju konkurence pri vašem delu. In glede na to, da ste se tudi kar precej dotaknili tega kadra, me malce zanima, kakšne aktivnosti boste še naredili. Sicer ste sami omenili, da kadra, tako strokovnega, ki bi ustrezal vašim zahtevam, je izjemno malo na terenu oziroma pri nas. Na kakšen način boste to še okrepili, da bi dobili res tiste najboljše ljudi v svoje vrste, kajti le tako lahko zagotavljate potem tudi v bodoče zelo kvalitetno delo.

To bi bilo z moje strani. Ob tem bi pa samo še obvestilo, da gospod Lenart Žavbi s pooblastilom nadomešča podpredsednika Aleša Rezarja iz Poslanske skupine Svoboda. Gospod Lenart Žavbi, lepo pozdravljeni!

Želi še kdo besedo, mogoče podati priporočilo? V nasprotnem primeru bi dala besedo gospodu direktorju, da odgovori na zastavljena vprašanja. Izvolite, gospod direktor.