Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam.

Pričenjam 6. sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da na seji kot nadomestni članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo: gospod Bojan Čebela, ki nadomešča poslanca Tomaža Laha. Prav lepo pozdravljeni.

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam da je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

In sedaj prehajamo na 1. IN TUDI EDINO TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE LETNO POROČILO JAVNE AGENCIJE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA VARSTVO KONKURENCE ZA LETO 2022, EPA 655-IX.

Odbor bo poročilo obravnaval kot matično delovno telo v skladu s četrtim odstavkom 41. člena Poslovnika Državnega zbora.

Poročilo je Javna agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence poslala na podlagi 14. člena Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence. Na podlagi navedene določbe Javna agencija za varstvo konkurence v svojem delu poroča enkrat letno Državnemu zboru do 28. februarja za preteklo leto.

K tej točki so vabljeni Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Javna agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence ter sicer tudi Državni svet.

Uvodno besedo dajem predstavniku Javne agencije Republike Slovenije za varstvo konkurence, gospod Andrej Matvoz. Direktor, izvolite, beseda je vaša.