Govor

Lepo pozdravljeni! Začenjam 12. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Vse članice in člane odbora, vabljene in ostale prisotne prav lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da opravičil zaradi zadržanosti s seje danes nisem prejel, pač pa sem prejel nekaj nadomestil. Kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo: poslanec Andrej Horvat namesto poslanke Eve Irgl in poslanec Damjan Zrim namesto poslanca Soniboja Knežaka.

S sklicem današnje seje ste prejeli dnevni red z dvema točkama: prva točka je Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o štipendiranju, in druga točka je točka razno. V poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, zato je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O ŠTIPENDIRANJU.

Na spletnih straneh Državnega zbora je objavljeno gradivo, ki ste si ga lahko ogledali.

K tej točki so bili vabljeni: predlagatelj predloga zakona, zadevno Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, Zakonodajno-pravna služba, Državni svet, Dijaška organizacija Slovenije, Študentska organizacija Slovenije, Obrtno podjetniška zbornica Slovenije, Gospodarska zbornica Slovenije, Mladinski svet Slovenije.

Začenjamo drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Besedo dajem predstavniku predlagatelja za dopolnilno obrazložitev. V imenu skupine poslank in poslancev, poslanec Andrej Hoivik, izvolite, beseda je vaša.