Govor

Vesela družba. Prosil bi vas za trenutek miru zato, da začnemo 13. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Vse prisotne članice in člane odbora, vabljene in ostale prav lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da nisem dobil nikakršnega obvestila o tem, da bi bil kateri izmed odbornikov zadržan iz današnje seje, prav tako nisem dobil nobenega pooblastila, da bi na seji kdo sodeloval kot nadomestni član.

Ker v poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

S sklicem pa ste prejeli dnevni red z eno samo točko, to je Predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2023.

Prehajamo torej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG REBALANSA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2023.

Gradivo ste si lahko ogledali na spletnih straneh Državnega zbora. Na samo sejo pa so bili vabljeni: Ministrstvo za finance, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvo za solidarno prihodnost.

Obravnavo opravljamo na podlagi 166. člena Poslovnika Državnega zbora, torej kot zainteresirano delovno telo. V skladu s Poslovnikom lahko odbor v vlogi zainteresiranega delovnega telesa obravnava predlog rebalansa z vidika svojih pristojnosti, se pravi, samo v tistem delu, ki se nanaša na njegovo delovno področje. To pomeni, da bomo obravnavali le tisti del predloga, ki se nanaša na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvo za solidarno prihodnost.

Od tu naprej predajam besedo vabljenih in najprej bi k besedi povabil predstavnika oziroma predstavnico Ministrstva za finance za uvodno predstavitev. Gospa Simona Poljanšek, izvolite.