Govor

Lepo pozdravljene, spoštovane kolegice, spoštovani kolegi! Pričenjamo 30. sejo Odbora za zunanjo politiko. Sporočam, da bom današnjo sejo vodil po pooblastilu predsednika odbora sam, predsedniku pa seveda želimo čim hitrejše okrevanje. Obveščam vas, da so zadržani oziroma da na seji sodelujejo kot nadomestne članice in člani naslednje poslanke oziroma poslanci. Prejel sem opravičila kolega Jerneja Vrtovca in kolega mag. Mateja Tonina, na seji pa s pooblastilom sodelujejo Jožef Jelen namesto poslanca Janeza Janše, ki ga še ni, potem Mirjam Bon Klanjšček nadomešča poslanko Leno Grgurevič in kolega Jani Prednik nadomešča predsednika Predraga Baković.

Prehajamo pa na določitev dnevnega reda seje odbora. 16. maja ste prejeli tudi predlog za širitev dnevnega reda s točko 3a, in sicer je to točka Predlog zakona o ratifikaciji Protokola o spremembi Konvencije o varstvu posameznikov glede na avtomatsko obdelavo osebnih podatkov in bi zdaj predlagal, da glasujemo o predlogu širitve s točko 3a.

Glasujemo torej za širitev dnevnega reda. Za je glasovalo 9, proti nihče.

Kdo je za? (9 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da ste se strinjali s širitvijo vsi navzoči.

Ugotavljam, da je predlog sprejet.

Tako pa je tudi določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem in z izglasovano širitvijo.

Prehajamo pa na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, ob kateri lepo pozdravljam tudi predstavnice oziroma ministrico za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije, predstavnike ministrstev, Vlade in ostalih strokovnih služb. Kot ste že seznanjeni, je 1. točka dnevnega reda uvrščena na dnevni red rednih sej Odbora za zunanjo politiko na podlagi prvega odstavka 3. člena Zakona o zunanjih zadevah in bi predlagal zdaj, da tako kot po navadi izberemo en sklop vprašanj, ki jih potem zastavimo ministrici, potem pa bi čas za odgovore predal ministrici, gospe Tanji Fajon. Vabim k besedi zdaj zainteresirane poslanke in poslance, ki bi želeli postaviti kakšno vprašanje. Izvolite. Če vprašanj … Je? Kolegica Eva Irgl, izvolite.