Govor

Hvala lepa.

Prehajamo na razpravo in besedo dajem članicam in članom odbora. Želi kdo razpravljati? (Ne.) Če ne, potem kar prehajamo k glasovanju in odboru predlagam, da sprejme naslednje mnenje: »Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o ukrepih za znižanje stroškov za postavitev gigabitnih elektronskih komunikacijskih omrežij in razveljavitvi Direktive 2014/61/EU (akt o gigabitni infrastrukturi) in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije, da ga sprejme.«

Glasujemo. Za je glasovalo 9 članic in članov, proti ni bil nihče.

(Za je glasovalo 9.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Odbor bo v skladu s Poslovnikom Državnega zbora kot matično delovno telo pripravil poročilo in ga posredoval Odboru za zadeve Evropske unije, ki bo kot pristojno delovno telo na svoji seji sprejel odločitve v zvezi s predlogom stališča in odbor bo poročal pisno.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Hvala.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - NESORAZMERNO POSEGANJE POLICIJE V PRAVICO DO MIRNEGA ZBIRANJA IN IZRAŽANJA MNENJ.

Zahteva Poslanske skupine Slovenske demokratske in izražanja mnenj. Zahteva Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke za sklic nujne seje z dne 24. 4. 2023 je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem.

K tej točki dnevnega reda so bili vabljeni: Andrej Kosi kot predstavnik vlagatelja zahteve, predsednik Vlade, minister za notranje zadeve, vršilec dolžnosti generalnega direktorja Policije in Varuh človekovih pravic.

Za uvodno predstavitev bi zdaj dala besedo predlagatelju, ki pa ga ni, ker Poslanska skupina SDS obstruira sejo. Tako nadaljujemo kar s predstavniki Ministrstva za notranje zadeve. Pozdravljam državno sekretarko, gospo Helgo Dobrin. Izvolite.