Govor

Lep pozdrav.

Pričenjam 22. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo in vse članice in člane odbora lepo pozdravljam. Pozdravljam tudi vse vabljene in ostale.

Zadržane oziroma se seje ne bodo udeležili, javila je članica Nove Slovenije, dr. Vida Čadonič Špelič, pred sejo pa so v skladu s poslovnikom člani odbora iz stranke SDS napovedali obstrukcijo. Sicer pa s pooblastili na seji sodelujejo poslanec Lenart Žavbi, ki nadomešča poslanca Teodor Uranič, in poslanka Andreja Živic, ki nadomešča poslanko Tamaro Vonto.

4. maja ste bili z dopisom obveščeni, da se bo dnevni red današnje seje odbora razširil A1 točko dnevnega reda, to je z obravnavo zadeve EU, pri čemer pa vas obveščam, da o tej širitvi v skladu s 154. členom Poslovnika Državnega zbora ni glasovanja.

K dnevnemu redu ni bilo drugih predlogov za razširitev oziroma za umik zadeve in je dnevni red tako določen s sklicem seje in z omenjeno širitvijo.

In prehajamo kar na A1 TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO PREDLOGA STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O UKREPIH ZA ZNIŽANJE STROŠKOV ZA POSTAVITEV GIGABITNIH ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIJSKIH OMREŽIJ IN RAZVELJAVITVI DIREKTIVE 2014/61/EU.

Predlog stališča je na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije Državnemu zboru v obravnaval dne 26. 4. posredovala Vlada. K tej točki je bilo vabljeno Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

In pričenjamo obravnavo predloga stališča, ki jo bomo opravili na podlagi Poslovnika Državnega zbora, po opravljeni razpravi pa bo odbor oblikoval mnenje in ga poslal Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru.

In besedo dajem predstavnici Ministrstva za digitalno preobrazbo, državni sekretarki dr. Aidi Kamišalić Latifić.

Izvolite.