Govor

Spoštovane kolegice in kolegi, vabljeni in vsi ostali prisotni.

Pričenjam 15. nujno sejo Odbora za gospodarstvo. Obveščam vas, da na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: poslanec Bojan Čebela nadomešča poslanca Tomaža Laha iz Poslanske skupine Svoboda.

S sklicem ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG REBALANSA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJA ZA LETO 2023, EPA 766-IX.

K obravnavi te točke so vabljeni: Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj, Ministrstvo za finance.

Kot gradivo ste prejeli predlog rebalansa proračuna, ki je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

V skladu s Poslovnikom Odbor za gospodarstvo obravnava predlog rebalansa proračuna kot zainteresirano delovno telo z vidika svojih pristojnosti, torej le tisti del predloga proračuna, proračuna, ki se nanaša na Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ter na del predloga, ki se nanaša na Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj.

In sedaj imam še eno pooblastilo, poslanec Lenart Žavbi nadomešča podpredsednika Aleša Rezarja.

Sedaj pa dajem besedo predstavniku Vlade za dopolnilno obrazložitev. Ministrstvo za finance, gospe Katji Lisec, gospe sekretarki z Ministrstva za finance. Izvolite, beseda je vaša.