Govor

Spoštovani kolegice poslanke, kolegi poslanci, gospe in gospodje!

Začenjam 36. izredno sejo Državnega zbora, ki sem jo sklicala na podlagi prvega odstavka 58. člena in drugega odstavka 60. člena Poslovnika.

Obvestili o odsotnih poslankah in poslancih seje ter o vabljeni na sejo sta objavljeni na e-klopi.

Vse prisotne vas lepo pozdravljam!

Prehajamo na določitev dnevnega reda 36. izredne seje Državnega zbora, katerega predlog ste prejeli v torek, 9. maja s sklicem seje.

O predlogu dnevnega reda bomo odločali v skladu s prvim odstavkom 64. člena Poslovnika. Predlogov za širitev dnevnega reda seje nisem prejela in zato Državnemu zboru predlagam, da za današnjo sejo določi dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem.

Prosim vas, da preverite delovanje svojih glasovalnih naprav in glasujemo o dnevnem redu.

Glasujemo. Navzočih je 73 poslank in poslancev, vsi so glasovali za.

(Za je glasovalo 73.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je dnevni red 36. izredne seje Državnega zbora določen.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PRVA OBRAVNAVA PREDLOGA ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O SPODBUJANJU INVESTICIJ, katerega predlog je v obravnavo zboru predložila Vlada.

V zvezi s tem predlogom je skupina poslank in poslancev, s prvopodpisanim mag. Borutom Sajovicem zahtevala, da Državni zbor opravi splošno razpravo in za dopolnilno obrazložitev predloga zakona dajem besedo predstavniku Vlade.

Gospa Čadonič Špelič, menda imate vklopljen mikrofon, vas prosim, da se izklopite. Hvala lepa.

Torej za dopolnilno obrazložitev predloga zakona dajem besedo predstavniku Vlade, mag. Dejanu Židanu, državnemu sekretarju na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport.

Izvolite.