Govor

Spoštovani!

Pričenjamo s 7. sejo Odbora za obrambo, ki je bila sklicana na podlagi 47. člena Poslovnika Državnega sveta / oglašanje iz dvorane/: zbora. Lepo…, lepo - zbora - lepo pozdravljam vse prisotne; državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo, dr. Damirja Črnčeca, namestnika načelnika Generalštaba Slovenske vojske, brigadirja Franca Koračina, gospo Ireno Momić iz Ministrstva za finance in tudi vse ostale vabljene!

Obveščam vas, da so kot nadomestni člani odbora sodelujejo: Milan Jakopovič namesto Mihe Kordiša in Bojan Čebela namesto Miroslava Gregoriča.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red: Predlog rebalansa, 1. točka - edina točka - Predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2023.

Predlogov za razširitev dnevnega reda ali umik kakšne točke ni bilo, tako da je določen dnevni red seje, kot ste ga dobili.

Pričenjamo s prvo sejo, 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG REBALANSA PRORAČUNA ZA LETO 2023.

Odbor za obrambo tukaj sodeluje kot zainteresirano delovno telo, zato se lahko vloži amandmaje samo k tistim delom proračuna, ki zadevajo njegovo področje, če bo slučajno, če bodo slučajno bili vloženi kakšni amandmaji in vloženi amandmaji tudi ne smejo biti breme proračunske rezerve ali splošne proračunske rezervacije ali breme dodatnega zadolževanja.

Tako, da bi najprej zaprosil predstavnike Ministrstva za finance in Ministrstva za obrambo, da nam predstavijo politiko na obrambnem področju, ki se odraža v Predlogu rebalansa proračuna, potem pa bi sledila razprava.

Tako da gospa Irena Momić, želite besedo? (Da.)

Izvolite.