Govor

Še želi kdo razpravljati, kolegice in kolegi? Vidim, da ni. Hvala tudi za odgovor, gospod državni sekretar.

Torej na glasovanje sedaj dajem predlog sklepa, ki se glasi: Odbor za zadeve Evropske unije se seznani z izhodišči za udeležbo delegacije Republike Slovenije na zasedanju Sveta Evropske unije za kmetijstvo in ribištvo, ki bo v Luksemburgu 25. aprila 2023 in jih podprl. Tako sedaj začnemo z glasovanjem. Glasujejo. Za je glasovalo 14, nihče proti.

(Za je glasovalo 14.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da ta sklep sprejet.

S tem končujem drugo 2. dnevnega reda.

Sedaj prehajamo na 3. TOČKO DNEVNEGA REDA - POROČILO O IZVAJANJU EVROPSKE KOHEZIJSKE POLITIKE 2014-2020 ZA OBDOBJE OD JANUARJA 2014 DO KONCA DECEMBRA 2022.

Gradivo smo torej prejeli od Vlade 10. marca 2023, in sicer v seznanitev. Na sejo smo poleg predstavnikov Vlade povabili tudi Združenje občin Slovenije, Skupnost občin Slovenije, Združenje mestnih občin Slovenije, na seji sodeluje gospa Ivana Štrkalj. Ste z nami? Tako podpredsednica odbora Združenja za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje. Sedaj bom pa prosil seveda ministra za kohezijo in regionalni razvoj, dr. Aleksandra Jevška, torej, da nam predstavi omenjeno poročilo. Gospod minister, izvolite.