Govor

Dober dan vsem skupaj, nekaterim še enkrat, druge vse lepo pozdravljam. Prvič pričenjam 21. nujno sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da na seji kot nadomestne članice in člani odbora s pooblastilom sodelujejo: namesto Franca Propsa Tamara Vonta, namesto dr. Anžeta Logarja Tomaž Lisec in namesto Suzane Lep Šimenko Zvonko Černač.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Tako prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – UKREPI ZA IZBOLJŠANJE UPORABE SREDSTEV IZ NAČRTA ZA OKREVANJE IN ODPORNOST TER OSTALIH NEPOVRATNIH SREDSTEV IZ EVROPSKIH SREDSTEV.

Poslanska skupina SDS je 6. 4. 2023 na Odbor za finance naslovila zahtevo za sklic nujne seje z navedbo točke dnevnega reda.

Kot gradivo k tej točki dnevnega reda ste prejeli zahtevo Poslanske skupine SDS s predlogi sklepov, ki je objavljeno na straneh Državnega zbora s sklicem seje.

Na sejo so bili vabljeni: Zvonko Černač v imenu predlagatelja zahteve, predsednik Vlade dr. Robert Golob in pa ministri po vrstnem redu kot ste bili vabljeni, ne bi še enkrat brala, če je v redu.

Predlagam, da razpravo opravimo tako, da najprej predstavnik predlagateljev zahteve za sklic seje dodatno obrazloži zahteve za sklic, v nadaljevanju bomo besedo dobili vabljeni, nato sledi razprava članic in članov odbora. Tako.

Besedo dajem predstavniku predlagatelja, gospodu Zvonku Černaču, izvolite.