Govor

Spoštovane kolegice in spoštovani kolegi, pričenjam 27. sejo Odbora za zunanjo politiko.

Obveščam vas, da so zadržani oziroma na seji sodelujejo kot nadomestni članice in člani naslednja poslanka oziroma poslanci. Tako sem prejel naslednja pooblastila, in sicer poslanec Jožef Jelen nadomešča poslanca Janeza Janšo in pa poslanec Teodor Uranič nadomešča poslanca Lenarta Žavbija. Lepo pozdravljam vse prisotne.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. 7. 4. ste prejeli predlog za širitev dnevnega reda s točkami 1.a, 1.b in pa 1.c. Predlagam, da najprej glasujemo o predlogu za širitev s točko 1.a. Glasujemo. Navzočih je 14 članic in članov, za je glasovalo 14, proti nihče.

(Za je glasovalo 14.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je predlog sprejet.

Glasujemo o predlogu za širitev s točko 1b.

Glasujemo. Navzočih je 14 članic in članov, za je glasovalo 14, proti nihče.

(Za je glasovalo 13.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je predlog sprejet.

Glasujemo še o predlogu za širitev s točko 1c.

Glasujemo. Navzočih je 14 članic in članov, za je glasovalo 14, proti nihče.

(Za je glasovalo 14.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je predlog sprejet.

Tako je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem in izglasovanimi širitvami.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – VPRAŠANJA IN POBUDE ČLANOV ODBORA ZA ZUNANJO POLITIKO.

Kot ste seznanjeni, je ta točka uvrščena na dnevni red rednih sej Odbora za zunanjo politiko na podlagi prvega odstavka 3. člena Zakona o zunanjih zadevah.

Glede poteka te točke naj ponovno vas spomnim, da ob smiselni uporabi 245. in 246. člena Poslovnika ustna postavitev poslanskega vprašanja ne sme trajati več kot tri minute, odgovor predstavnika Vlade pa lahko traja največ pet minut. Tako kot običajno tudi tokrat obveščam, da lahko poslanke in poslanci na seji postavijo največ dve ustni vprašanji, možno je tudi dopolnilno vprašanje poslanca, ki lahko traja največ dve minuti, in pa dopolnilni odgovor predstavnika Vlade, ki lahko traja največ tri minute.

Tako kot vedno bi zbrali sklop vprašanj, pet, recimo, potem pa bi besedo za odgovore predali državnemu sekretarju, ki je danes z nami. Kdo želi besedo? Dr. Logar, izvolite.