Govor

Spoštovane kolegice in kolegi, spoštovani gostje! Začenjam 11. nujno sejo Komisije za nadzor javnih financ.

Obveščam vas o nadomeščanjih, in sicer: Nataša Sukič nadomešča Milana Jakopoviča, Andreja Živic nadomešča Franca Propsa in mag. Janez Žakelj nadomešča Jožefa Horvata.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje komisije. Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na edino, 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – POROČILO O DELOVANJU NADZORNEGA SVETA JAVNEGA ZAVODA RADIOTELEVIZIJE SLOVENIJA V LETU 2021.

Poročilo, ki smo ga prejeli 8. 3. 2023, spada v pristojnost dveh matičnih delovnih teles, in sicer Odbora za kulturo in Komisije za nadzor javnih financ. Komisija poročilo obravnava z vidika svoje pristojnosti, torej z vidika javnih financ javnega zavoda.

K tej točki sem sem vabil dr. Boruta Rončevića, predsednika Nadzornega sveta RTV Slovenija, gospoda Andreja Graha, vršilca dolžnosti generalnega direktorja RTV, ki se je opravičil zaradi bolniške odsotnosti, Ministrstvo za kulturo in Javni zavod RTV Slovenija. Vse goste še enkrat lepo pozdravljam! Pa še eno pojasnilo, gospod Rončević nas je obvestil, torej predsednik nadzornega sveta, o daljši odsotnosti, ki se prične z 11. 4., zato sem se odločil za sklic nujne seje komisije pred 11. 4., da je predsednik nadzornega sveta lahko z nami, in ne namestnica, kajti s tem, verjamem, bo tudi sama razprava boljša, bolj produktivna in bolj dosledna.

Predlagam, da Poročilo o delovanju Nadzornega sveta RTV Slovenija za leto 2021 najprej predstavi predsednik Nadzornega sveta RTV, zato besedo dajem vršilcu dolžnosti oziroma predstavniku RTV, če je kdo na seji namesto direktorja. (Nihče.) Torej, v imenu vodstva RTV ni predstavnika. Besedo dajem predstavniku Ministrstva za kulturo, nato pa bo sledila razprava poslank in poslancev. Torej, besedo zdaj dajem predsedniku Nadzornega sveta RTV dr. Borutu Rončeviću. Pred tem pa še eno obvestilo, in sicer, Tamara Vonta nadomešča poslanca Rastislava Vrečka. Gospod Rončević, beseda je vaša.