Govor

Spoštovani kolegice in kolegi, spoštovani gostje in vsi, ki spremljate današnjo sejo preko televizijskih ekranov, pa tudi mediji, lepo pozdravljeni na 10. nujni seji Komisije za nadzor javnih financ!

Obveščam vas, da je zadržan, da nihče ni zadržan, kot nadomestni člani pa so na seji prisotni Andreja Kert, ki nadomešča Rastislava Vrečka, nato Andreja Živic, ki nadomešča Franca Propsa, nato Nataša Sukič, ki nadomešča Milana Jakopoviča, in mag. Janez Žakelj, ki nadomešča gospoda Jožefa Horvata.

S sklicem seje ste prejeli tudi dnevni red seje. Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje, kot je bil predlagan s samim sklicem seje.

Torej prehajamo na 1. - in tudi edino - TOČKO DNEVNEGA REDA OMENJENE NUJNE SEJE - ZAHTEVA ZA PREDSTAVITEV OSNUTKA PREDLOGA FINANČNEGA OKVIRA IN IZRAČUNOV NAPOVEDANE DAVČNE REFORME.

Torej zelo pomembna tema vizavi tudi dogodkom v javnosti. Poslanska skupina NSi je 31. 3. na Komisijo za nadzor javnih financ naslovila zahtevo za sklic nujne seje z navedeno točko dnevnega reda.

Kot gradivo k točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine NSi, s samim predlogom sklepa, ki je tudi objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

K točki dnevnega reda so bili vabljeni mag. Janez Žakelj kot predstavnik predlagateljice, dr. Robert Golob, predsednik Vlade, gospod Klemen Boštjančič, minister za finance, mag. Marjana, se opravičujem, Marjana Bednaš, direktorica Urada Republike Slovenije za makroekonomske analize in razvoj, ki se je opravičila, gospod Peter Grum, generalni direktor Finančne uprave Republike Slovenije, dr. Davorin Kračun, predsednik Fiskalnega sveta Republike Slovenije, mag…, aha, okej, Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje Manager, ki so se opravičili in tudi Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.

Vse prisotne na današnji seji še enkrat lepo pozdravljam!

Jaz predlagam, da današnjo razpravo opravimo po običajni poti in sicer najprej predstavnik Poslanske skupine NSi dodatno predstavi zahtevo za sklic te seje, v nadaljevanju boste besedo seveda dobili vsi vabljeni gostje, začenši s predstavniki Vlade in nato članice in člani Komisije za nadzor javnih financ. Na razpolago imamo približno 2 uri, mogoče 2 uri, 15 minut, za to razpravo.

Tako da, dajem besedo mag. Janezu Žaklju, v imenu predlagateljice, da predstavi dodatno sam sklic seje.