Govor

Hvala lepa.

Sedaj bom pa dala besedo tudi zunanjim gostom, se pravi povabljenim, predstavnikom zainteresirane javnosti, ki jih seveda to področje dotika in so s tem izkazali interes za sodelovanje na današnji seji.

Glede na to, da ste danes res v številčni zasedbi, sva s predsednico se nekako pogovorili, dogovorili, da se razprava omeji na 5 minut, zato bi vas res prosila, da ste v svojem nastopu, razpravi, čim bolj kratki, eksaktni, seveda dopuščam možnost, da v kolikor bo potem še potrebno kakšno dopolnilo, boste dobili besedo.

Ob tem bi vas pa še želela obvestiti, da je v skladu z uveljavljeno parlamentarno prakso vloga zainteresirane javnosti, ki je vabljena na sejo, da v okviru obravnavane točke dnevnega reda v uvodnem delu izjavi ter obrazloži svoja mnenja in stališča o zadevi, ki je predmet obravnave, ni pa predvideno, da se zunanjim vabljenim da besedo po končanem uvodnem delu oziroma med razpravo poslank in poslancev. Prav tako zunanji vabljeni ne morejo s poslanci oziroma drugimi udeleženci seje polemizirati oziroma jim replicirati.

Posledično vas zato pozivam oziroma prosim, da svoje poglede in stališča res strnete v tem uvodnem delu.

Bom dala kar po vrsti besedo, kakor se boste prijavljali, hkrati pa vas lepo prosim, da se za magnetogram predstavite z imenom in priimkom ter navedete institucijo, iz katere prihajate. Torej, izvolite se prijaviti k besedi. Izvolite.