Govor

Hvala lepa.

Začenjam 23. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in tudi sama pozdravljam vse prisotne na tej današnji seji.

Obveščam vas, da na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: Aleš Rezar, ki nadomešča Tomaža Laha, Robert Janev, ki nadomešča Miroslava Gregoriča, Alenka Jeraj, ki nadomešča Danijela Krivca, Zoran Mojškerc, ki nadomešča Jožefa Jelena, Damijan Zrim, ki nadomešča Predraga Bakovića, Bojan Čebela, ki nadomešča Martina Marzidovška, in Iva Dimic, ki nadomešča Janeza Žaklja, dr. Tatjana Greif, ki nadomešča Natašo Sukič, in Mateja Čalušić, ki nadomešča Miho Lamuta. Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odborov. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red skupne seje: Predlog uredbe o PUN 2023-2028 in problematika kmetovanja na vedno večjih območjih okoljsko občutljivega trajnega travinja in mokrišč. Ker do pričetka seje odbora nisva prejeli predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil posredovan s sklicem.

Prehajamo na obravnavo točke dnevnega reda.

Poslanska skupina Nove Slovenije - Krščanskih demokratov je 24. 3. 2023 na Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor ter Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano naslovila zahtevo za sklic nujne seje obeh odborov z navedeno točko dnevnega reda. Kot gradivo k tej točki ste tako prejeli zahtevo Poslanske skupine NSi za sklic nujne seje odborov s predlogom sklepov z dne 24. 3. 2023.

Na sejo so vabljeni: Poslanska skupina NSi, v imenu predlagatelja poslanka Iva Dimic, Ministrstvo za naravne vire in prostor, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter večje število drugih institucij in posameznikov, katerih delo je povezano z obravnavano problematiko.

Prehajamo na obravnavo navedene zadeve. Želi predstavnica predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k zahtevi? Izvolite, kolegica Iva Dimic.