Govor

Najlepša hvala spoštovana predsednica.

Spoštovani kolegice poslanke, poslanci, spoštovani predstavnici predlagateljev zakona, spoštovani minister, vsi ostali prisotni!

V poslanskih skupinah koalicije menimo, da zakonska predloga nudita dovolj dobro izhodišče za začetek dialoga z vsemi deležniki, zato smo v prvi obravnavi podprli oba zakonska predloga, na tak način smo omogočili, da se zakonodajni postopek začne. Hkrati pa bomo v nadaljevanju postopka izkoristili vse poslovniške možnosti, da dosežemo najširši možen konsenz in rešitev v prid vsem udeleženim. Ena od omenjenih možnosti je tudi javna predstavitev mnenj, ki smo se jo poslužili v skladu s 46. členom Poslovnika Državnega zbora, kjer piše, da lahko delovno telo za pridobivanje informacij opravi javne predstavitve mnenj, na katere povabi strokovnjake in druge osebe, ki bi lahko dale koristne informacije.

Zdaj, to je kar se tega formalnega tiče. Hvala predsednici, da ste tudi že prebrali vsa vprašanja, ki smo jih zaenkrat v poslanskih skupinah koalicije identificirali kot tista, ki terjajo odgovor v fazi iskanja skupnih konsenzov. Pozivam tudi vse, tudi obe opozicijski stranki, da ako bi želeli koga dodati na predlog vabljenih za javno predstavitev mnenj, da se tega poslužite. Kot je tudi že povedala predsednica, tak isto v resnici velja za vse, ki sedimo trenutno za to mizo, če so kakršnekoli ideje kako bi lahko še dodatno razširili deležnike, ki bi pomagali pri iskanju skupnega konsenza, vljudno vabljeni, da storite to. Jaz tukaj več ne bi dolgovezil. Če so kakšna vprašanja, sem pa na voljo.