Govor

Hvala.

Prehajamo na določitev dnevnega reda. S sklicem seje 13. marca 2023 ste prejeli dnevni red seje odborov. Ker k dnevnemu redu ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik, je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo kar na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA.

Torej Poslanska skupina SDS je 9. marca 2023 vložila pobudo za sklic skupne seje, nujne seje Odbora za zdravstvo in Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide s točko dnevnega reda PROBLEMATIKA PREHRANE BOLNIKOV S CELIAKIJO.

H gradivu k tej točki ste prejeli pobudo Poslanske skupine SDS, predlogi sklepov. Na sejo smo vabili predlagatelje predlagatelje zahteve, torej Poslansko skupino SDS, predstavnike Vlade Republike Slovenije, predstavnike ministra za delo, družino, socialne zadeve in invalide, predstavnike ministra za zdravje, izrednega profesorja dr. Jerneja Dolinška iz UKC Maribor, gospo Natašo Forstner Holenšek, gospo Janjo Lesjak Štumpfl, gospo Jeleno Orešnik in gospoda Marka Orešnika.

Prehajamo na obravnavo omenjene točke. Besedo najprej dajem predstavnikom predlagatelja v Poslanski skupini SDS. Besedo dajem poslanki Anji Bah Žibert. Beseda je vaša.