Govor

Dober dan.

Bomo začeli z 20. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Pozdravljam vse članice in člane odbora, vse vabljene ter vse ostale prisotne.

Obveščam o tem, da je zadržana poslanka Vida Čadonič Špelič. Imamo pa nekaj zamenjav: poslanka Karmen Furman nadomešča poslanko Anjo Bah Žibert, poslanka Suzana Lep Šimenko nadomešča poslanca Antona Šturbeja, poslanec Bojan Podkrajšek nadomešča poslanca Žana Mahniča in poslanka Bojana Muršič nadomešča poslanca Jonasa Žnidaršiča in še eno, poslanec Miha Kordiš nadomešča poslanko Natašo Sukič. K dnevnemu redu ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik zadeve in je določen dnevni red seje kot je bil opredeljen s sklicem.

In prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, to je na obravnavo tematike, NEDOPUSTNO OMEJEVANJE DOSTOPNOSTI DO UPRAVNIH STORITEV S PROJEKTOM UKINJANJA UPRAVNIH ENOT.

Gre za zahtevo Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke za sklic nujne seje z dne 20. 3. 2023, ki je bila objavljena na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem.

K tej točki dnevnega reda so bili vabljeni, predstavnica vlagatelja zahteve, gospa Jelka Godec, predsednik Vlade, ministrica za javno upravo, županja Mestne občine Ptuj, ki se je opravičila, župan Občine Slovenska Bistrica, dr.Ivan Žagar, župan Mestne občine Velenje, župan Občine Žalec, župan Občine Škofja Loka, ki se je opravičil, župan občine Grosuplje… - a, se opravičujem - župan Občine Grosuplje, sem rekla in naknadno so bili vabljeni še Združenje občin Slovenije in Skupnost občin Slovenije.

In zdaj za uvodno predstavitev zahteve za sklic današnje seje odbora dajem besedo predstavnici vlagatelja, gospe Suzani Lep Šimenko.

Izvolite.