Govor

Dobro jutro.

Pričenjam 13. nujno sejo Mandatno-volilne komisije.

Vse članice in člane lepo pozdravljam.

Imamo kar nekaj opravičil. Seje so danes zadržani kolega Ferenc Horvát, kolegica Jelka Godec in pa Danijel Krivec. Poleg tega imamo pa še nekaj nadomeščanj in sicer, Zoran Mojškerc nadomešča Anjo Bah Žibert, potem Sara Žibrat nadomešča Almo Intihar in Milan Jakopovič nadomešča dr. Mateja Tašner Vatovca. To je to.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red:

1. točka – administrativne zadeve.

Dnevnemu redu nisem prejela predlogov za razširitev oziroma za umik točke, zato je takšen dnevni red, kot je bil predlagan, tudi sprejet.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA.

V okviru te točke bomo obravnavali Predlog pravilnika o uporabi službenih mobilnih telefonov in službenih prenosnih računalnikov za funkcionarje Državnega zbora. Navedeni predlog ste prejeli v sistemu Udis. Sam predlog pravilnika znižuje obseg sredstev, ki jih Državni zbor zagotavlja uporabnikom za uporabo službenih mobilnih telefonov v okviru letne kvote, potem pa podrobneje ureja še nekatera druga vprašanja, kot je na primer ravnanje uporabnikov v primeru izgube, okvare ali poškodbe naprave, vračilo naprav in obveznost povrnitve škode ob neupoštevanju določil pravilnika.

Ali želi kdo razpravljati? Janez Cigler Kralj, izvolite.