Govor

Z minuto in 26 sekund zamude začenjamo 10. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Vse članice in člane odbora, vabljene, ostale prisotne lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti; v bistvu ne nikogar, nikogar nimamo, ki bi bil upravičen, sem pa prejel nekaj pooblastil za nadomeščanja, in sicer poslanec Anton Šturbej nadomešča poslanko Karmen Furman in poslanec Andrej Hoivik nadomešča poslanko Alenko Helbl.

V poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembe dnevnega reda, zato ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga sprejeli s sklicem. S sklicem pa ste prejeli tudi naslednji dnevni red, prvič - 1. točka - Predlog zakona o čezmejnem izvajanju storitev, 2. točka - Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti, in 3. točka, ki je točka Razno.

Prehajamo na 1. TOČKO - PREDLOG ZAKONA O ČEZMEJNEM IZVAJANJU STORITEV.

Gradivo je objavljeno na spletni strani Državnega zbora, k točki pa so bili vabljeni: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zakonodajno-pravna služba, Državni svet, Delavska svetovalnica, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam, Konfederacija sindikatov 90 Slovenije, Konfederacija novih sindikatov Slovenije - Neodvisnost, Slovenska zveza sindikatov - Alternativa, Zveza delavskih sindikatov Slovenije Solidarnost in Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije.

S tem začenjamo drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Kot prvemu besedo predajam predstavniku Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, za dopolnilno obrazložitev predloga zakona.

Z nami je državni sekretar Dan Juvan.

Izvolite.