Govor

…/izključen mikrofon/ je Urad predsednice Republike Slovenije, Kabinet predsednika Vlade ter predstavniki Vlade in pa seveda Državnega sveta. Vse navzoče vas lepo pozdravljam.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje tega odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je seveda določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O HARMONIZACIJI NEKATERIH VIDIKOV INSOLVENČNEGA PRAVA.

Gradivo k točki smo prejeli od Vlade 9. marca 2023 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Skrajni rok za obravnavo je torej danes. Gradivo k tej točki je bilo v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljeno v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot seveda pristojnemu odboru in Odboru za pravosodje kot matičnemu delovnemu telesu. Slednji ga je obravnaval na 11. seji, 15. marca 2023 in je seveda tudi sprejel mnenje, ki ste ga prejeli.

Sedaj na začetku seje bom prosil državno sekretarko mag. Valerijo Jelen Kosi, da nam predstavi predlog direktive, še zlasti pa predlog stališča Republike Slovenije. Gospa državna sekretarka, izvolite.