Govor

Dober dan, dobro jutro in lepo pozdravljeni. Dobrodošli na 15. nujni seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Vse članice in člane odbora, vabljene, vse ostale prav lepo pozdravljam. Sejo začenjamo.

Obveščam pa vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti, na tej točki zadržanih obvestil nisem prejel, pač pa na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo: poslanec Zoran Mojškerc, ki nadomešča poslanko Evo Irgl, poslanec Franc Props, ki nadomešča poslanko Saro Žibrat, poslanec Lenart Žavbi, ki nadomešča poslanca Darka Kranjca, poslanka Jožica Derganc, ki nadomešča poslanko Andrejo Živic. In to je to.

Ker v poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O ZAPOSLOVANJU, SAMOZAPOSLOVANJU IN DELU TUJCEV

Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

Na sejo pa so bili vabljeni: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zakonodajno-pravna služba, Državni svet in Delavska svetovalnica. Kolegij predsednice Državnega zbora je na 37. seji 17. 3. odločil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku, zato ga bo odbor obravnaval na podlagi 126. in 141. člena Poslovnika.

Pričenjamo torej drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo obravnavali razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Besedo zato predajam predlagatelju predloga zakona, Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti zanj.

Državni sekretar Igor Feketija, izvolite.