Govor

Mateja Čalušić

Spoštovane članice in člani ter cenjeni gostje, ponovno vas lepo pozdravljam in pričenjam 12. nujno sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani in članice odbora: gospa Nataša Sukič in naša predsednica dr. Vida Čadonič Špelič in gospod Jožef Horvat. Na seji kot nadomestni člani oziroma članice odbora s pooblastili sodelujejo: Andreja Živic, ki nadomešča kolega Aleša Rezarja, in kolega Rastislav Vrečko, ki nadomešča kolega Franca Propsa.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odborov.

S sklicem seje 9. marca 2023 ste prejeli dnevni red, v zvezi s katerim v poslovniškem roku nisem prejela nobenega predloga za spremembo, zato je ta določen, kot ste ga prejeli s sklicem. Preden preidemo na obravnavo prve in druge točke, predlagam, da zaradi podobnosti materije teh dveh točk združimo predstavitve mnenj Zakonodajno-pravne službe ter razpravo, glasovanja pa opravimo ločimo ločeno. Ali kdo takšnemu predlogu nasprotuje? Ne, ugotavljam, da ne.

Tako da prehajamo 1. IN 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – ZHTEVA UPRAVNEGA SODIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA OCENO USTAVNOSTI 66. ČLENA ZAKONA O VETERINARSTVU TER ZAHTEVA UPRAVNEGA SODIŠČA REPULIKE SLOVENIJE, ODDELKA V CELJU, ZA OCENO USTAVNOSTI 66. ČLENA ZAKONA O VETERINARSTVU.

Gradivo gradiva k tema točkama dnevnega reda je bilo objavljeno s sklicem na spletnih straneh Državnega zbora.

Na sejo so bili vabljeni: Zakonodajno-pravna služba ter Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Tako da prehajamo na obravnavo in na tej točki sprašujem ali želi besedo predstavnica Zakonodajno-pravne službe. (Da.) Mag. Saša Bricelj Podgornik, izvolite, beseda je vaša.