Govor

Hvala lepa gospe ministrici. Še mogoče kakšno vprašanje s strani kolegic, kolegov? Če ni, zaključujem to točko dnevnega reda in se gospe ministrici lepo zahvaljujem za sodelovanje na današnji seji.

Poslovnik pa mi v 65. členu omogoča, da lahko največ dvakrat spremenimo vrstni red obravnave posameznih točk. Najprej bi opravili obravnavo točk, ki so odprte za javnost, torej točke 1.a, 1.b, 5 in 6, nato pa bi opravili razpravo še seveda o točkah, ki bodo potekale brez navzočnosti javnosti. Pa me zanima, če je kdo temu nasprotuje? Če se strinjate, bi potem tako nadaljevali. Ugotavljam torej, da ne.

In predlagam torej, da preidemo na 1.A TOČKO DNEVNEGA REDA, IN SICER JE TO POBUDA ZA SKLENITEV SPORAZUMA O ZRAČNIH PREVOZIH MED VLADO REPUBLIKE SLOVENIJE IN VLADO REPUBLIKE RUANDE, EPA 678-9.

Gradivo k tej točki ste prejeli. Besedo pa bi zdaj dal predstavniku predlagatelja, in sicer je to gospod Matevž Frangež, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport. Izvolite, gospod državni sekretar.