Govor

Dobro jutro!

Začenjam s 37. sejo Kolegija in vse prisotne lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da ste bili včeraj obveščeni o širitvi dnevnega reda seje z novima točkama, in sicer s Predlogom za obravnavo Predlogov zakonov po nujnem postopku in z dogovorom o sklicu izredne seje Državnega zbora.

Hkrati vam je bilo posredovano gradivo k 1. točki dnevnega reda. Preden pa začnemo, naj povem, da poslanko Jelko Godec nadomešča poslanec Andrej Hoivik in pa poslanca Janija Prednika poslanka mag. Bojana Muršič.

Prehajamo na določitev časa obravnave točk dnevnega reda 8. seje Državnega zbora, ki se bo začela v ponedeljek, 20. marca 2023.

Gradivo k tej točki ste prejeli včeraj in sedaj odpiram razpravo, če morda pri tej točki želi kdo besedo? (Ne.) Ne želi. Ugotavljam…, torej predlagam, da glasujemo o sklepu: »Sprejme se čas za obravnavo posameznih točk dnevnega reda 8. seje zbora, ki se bo začela v ponedeljek, 20. marca 2023.«

Glasujemo. Za so glasovali vsi, nihče proti.

(Soglasno sprejeto.)

Ugotavljam, da je sklep soglasno sprejet.

S tem zaključujem to točko.

Prehajamo na PREDLOG ZA OBRAVNAVO PREDLOGOV ZAKONOV PO NUJNEM POSTOPKU.

Predlog ste prejeli z obvestilom o širitvi današnje seje. Razpravljali in odločali bomo o dveh predlogih Vlade za obravnavo predlogov zakonov po nujnem postopku, in sicer gre za Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o tujcih in Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev.

Ker sta predloga zakonov vsebinsko povezana, predlagam, da o predlogu za njuno obravnavo po nujnem postopku razpravljamo skupaj, odločali pa bomo seveda o vsakem predlogu posebej in zato najprej sprašujem, če želi besedo predstavnica Vlade, gospa Peternelj? (Da.) Želite?

Izvolite.