Govor

Spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci, gospe in gospodje, začenjam 33. izredno sejo Državnega zbora, ki sem jo sklicala na podlagi prvega odstavka 58. člena in prvega odstavka 60. člena Poslovnika Državnega zbora.

Obvestili o odsotnih poslankah in poslancih seje ter o vabljenih na sejo sta objavljeni na e-klopi. Vse prisotne lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda 33. izredne seje, katerega predlog ste prejeli v petek, 10. marca, s sklicem seje. O predlogu dnevnega reda bomo odločali v skladu s prvim odstavkom 64. člena Poslovnika. Predlogov za širitev dnevnega reda nisem prejela in zato zboru predlagam, da za današnjo sejo določi dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem. Prosim vas, da preverite delovanje svojih glasovalnih naprav, ker prehajamo na odločanje in glasujemo o dnevnem redu.

Glasujemo. / nemir v dvorani/ Se opravičujem, takoj bo. Glasujemo, ja. Okej, v tretje gre rado.

Glasujemo. Navzočih je 73 poslank in poslancev, 72 jih je glasovalo za, proti pa 1.

(Za je glasovalo 72.)(Proti 1.)

Ugotavljam, da je dnevni red sprejet.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO PREDLOGA RESOLUCIJE DRŽAVNEGA ZBORA REPUBLIKE SLOVENIJE O UVRSTITVI RUSKE FEDERACIJE MED DRŽAVE, KI PODPIRAJO TERORIZEM.

Predlog resolucije je v obravnavo zboru predložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Jelko Godec. V zvezi s tem predlogom resolucije je skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Jelko Godec zahtevala, da Državni zbor opravi splošno razpravo. In za dopolnilno obrazložitev predloga resolucije dajem besedo predstavniku predlagatelja, gospodu Janezu Janši.

Izvolite.