Govor

Kolega Stojanovič, najlepša hvala!

Spoštovani kolegice in kolegi!

Pričenjam 33. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Obveščam vas, da so zadržani in da se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora. Prejel sem naslednja opravičila: kolega Zoran Mojškerc je danes odsoten, v tujini, in pa kolega Aleš Rezar, ki je stalni član Odbora za zadeve EU, nadomešča danes kolega Dean Premik, ki ga lepo pozdravljam na današnji seji. Upam, da sem ga pravilno naglasil. Hvala.

Torej tudi jaz vas pozdravljam vse navzoče na seji.

Prehajamo torej na določitev dnevnega reda seje tega odbora.

S sklicem seje ste prejeli predlog dnevnega reda seje odbora. Ker nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - INFORMACIJA O IZVAJANJU DEKLARACIJE O USMERITVAH ZA DELOVANJE REPUBLIKE SLOVENIJE V INSTITUCIJAH EVROPSKE UNIJE V OBDOBJU 2021-2024.

Gradivo za dne 17. februarja 2023, je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Obravnava te točke bo potekala ob smiselni rabi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora, pri čemer bo Odbor za zunanjo politiko gradivo obravnaval kot zainteresirano delovno telo, Odbor za zadeve Evropske unije pa kot matično delovno telo.

Sedaj bom predal besedo, tukaj vidim, da je z nami državni sekretar iz kabineta, prvo gospodu Štucinu, državnemu sekretarju Ministrstva za zunanje zadeve, kasneje pa morda še ostalim.

Gospod Štucin, izvolite, beseda je vaša.