Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Pričenjam 13. nujno sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji članice in člani odbora: gospod Jožef Horvat iz Poslanske skupine Nova Slovenija, gospod Soniboj Knežak iz Poslanske skupine Socialnih demokratov, gospod Miha Kordiš iz Poslanske skupine Levica in gospa Suzana Lep Šimenko iz Poslanske skupine SDS, na seji pa kot nadomestni članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo: poslanka Lucija Tacer nadomešča poslanca Aleksandra Prosena Kralj, poslanka Andreja Živic nadomešča Martina Marzidovška, poslanec Darko Krajnc nadomešča Tineta Novaka, poslanka Tereza Novak nadomešča Matejo Čalušić, poslanec Teodor Uranič nadomešča Tomaža Laha.

S sklicem seje ste prejeli predlagan dnevni red seje odbora, torej z eno in edino točko - Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o delniških strukturah z različnimi glasovalnimi pravicami v podjetjih, ki želijo uvrstiti svoje delnice v trgovanje na zagonskem trgu.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem in širitvijo.

Sedaj prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O DELNIŠKIH STRUKTURAH Z RAZLIČNIMI GLASOVALNIMI PRAVICAMI V PODJETJIH, KI ŽELIJO UVRSTITI SVOJE DELNICE V TRGOVANJE NA ZAGONSKEM TRGU MSP, EPA 663-IX, EU U 1151.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Predlagatelj stališča je Vlada.

Odbor bo kot matično delovno telo točko obravnaval na podlagi prvega in drugega odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora.

K tej točki so vabljeni: Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Državni svet.

In sedaj predajam besedo Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, državnemu sekretarju mag. Dejanu Židanu.

Izvolite, beseda je vaša.