Govor

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi.

Začenjam 32. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Naj na začetku povem, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani tega odbora. Tukaj imam dve obvestili. Zadržani je danes kolega Zoran Mojškerc in pa kolega Aleš Rezar. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili pa sodelujejo na seji, gospo Andrejo Rajbenšu nadomešča kolega mag. Miroslav Gregorič in pa kolega Martina Premka nadomešča Franc Pros. Oba lepo pozdravljam na današnji seji.

Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije, Urad predsednice Republike Slovenije, Kabinet predsednika Vlade ter predstavniki Vlade in Državnega sveta.

Vse navzoče vas lepo pozdravljam.

Prehajam torej na določitev dnevnega reda seje tega odbora.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je torej določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Sedaj prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - ZASEDANJA SVETA EVROPSKE UNIJE ZA IZOBRAŽEVANJE, MLADINO, KULTURO IN ŠPORT, KI BO V BRUSLJU, 7. MARCA 2023.

Gradivo k tej točki, torej k 1. točki dnevnega reda smo prejeli od Vlade, 23. februarja 2023, / izklop mikrofona/ in Vlado, torej v zadevah Evropske unije.

Sedaj tukaj ministra ne vidim, vidim pa državnega sekretarja Borisa Černilca, tako torej državnega sekretarja za izobraževanje, da nam predstavi torej izhodišča za udeležbo slovenske delegacije na zasedanju sveta.

Izvolite, gospod državni sekretar.