Govor

/ izključen mikrofon/ Spoštovani!

Pričenjamo 9. nujno sejo Odbora za obrambo, ki je bila sklicana na podlagi Poslovnika Državnega zbora Republike Slovenije.

Lepo pozdravljam vse prisotne, posebej državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo, gospoda Rudija Medveda, državnega sekretarja na Ministrstvu za javno upravo, gospoda Urbana Kodriča, predlaga in predlagatelje zahteve za sklic nujne seje in vse ostale vabljene, predstavnike gasilcev in sindikatov. / medsebojni pogovor/ / tehnične težave/

Očitno ne kaže drugega kot da prekinemo sejo za 20 minut, da uredijo glasovalne naprave.

Nadaljujemo 14.25.

PREDSEDNIK DR. MARTIN PREMK: Spoštovani, pričenjam z 9. nujno sejo Odbora za obrambo, ki je bila sklicana na podlagi Poslovnika Državnega zbora Republike Slovenije.

Lepo pozdravljam vse prisotne, posebno državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo, gospoda Rudija Medveda, državnega sekretarja na Ministrstvu za javno upravo, gospoda Urbana Kodriča, predstavnike poklic…, Združenja in Sindikata poklicnih gasilcev, lepo pozdravljam tudi vse ostale prisotne, lepo pozdravljam tudi predlagatelje seje!

Na seji kot nadomestni član sodeluje Aleksander Reberšek namesto mag. Mateja Tonina.

S sklicem seje pa ste prejeli naslednji dnevni red – točka 1. – Odprava plačnih nesorazmerij v poklicnem gasilstvu.

Ker nisem prejel predlogov za razrešitev dnevnega reda oziroma za umik katere od predlaganih točk z dnevnega reda, je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Obveščam pa vas, da bomo zaradi tega, ker so se pokvarile glasovalne naprave, glasovanja v skladu s 87. členom Poslovnika Državnega zbora opravili z roko. Se pravi, glasovali bomo z rokami.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – ODPRAVA PLAČNIH NESORAZMERIJ V POKLICNEM GASILSTVU.

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke je 17. februarja 2023 vložila zahtevo za sklic nujne seje Odbora za obrambo z že omenjeno točko dnevnega reda, tako da dajem besedo predstavniku predlagateljev zahteve, poslancu SDS in članov Odbora za obrambo, gospodu Žanu Mahniču.

Izvolite.