Govor

Okej, hvala lepa. Jaz bom še enkrat povedala to, kar sem, citirala sem že 73. člen Poslovnika. Povedala sem že, razlogov je bilo več za prekinitev, ni bil samo eden, tukaj predsednika Vlade ni mogel

zamenjati nihče drug, medtem ko pri poslancih, ki imajo stališče, ga lahko zamenja kolega ali pa kolegica iz poslanske skupine. Tako da tukaj so bile druge okoliščine, pa jih ne bom zdaj še enkrat naštevala.

Glede poslanskega vprašanja, no, enega ste pa omenili, res, ki je bil tak, da smo v bistvu poslanko potem opozorili, da so njena vprašanja presegla okvir poslanskega vprašanja, da pa vseeno iz njenih vprašanj pa je en del tak, ki se v bistvu nanaša na delo ministra, in smo ji tudi to predstavili, torej, šlo je pa za v bistvu, na kakšen način naj bi ta minister delovne izkušnje in izkušnje iz tujine prenesel v slovenski prostor. In smo ji to tudi obrazložili in jo prosili, da v bistvu je zgolj to tisto, kar bi lahko štelo kot poslansko vprašanje, in bi bilo prav, da se v bistvu to preformulira. Se pa vedno postavljam na stališče, da v dvomu, ali so ali niso izpolnjeni kriteriji, delam v korist poslancev. To se pravi, da gre za poslansko vprašanje in ga pošljem naprej.

Tako da zdaj to je to, no. Mislim, da sem kar izčrpala obrazložitev, no, kaj se je zgodilo prejšnji torek. Pa mogoče zdaj, če bi še kdo drug kaj povedal, pa seveda vi dobite besedo takoj, ko boste želeli. Gospod Sajovic, izvolite.