Govor

Hvala lepa.

Želi še kdo razpravljati? (Ne.) Ker ne želi nihče razpravljati, zaključujem razpravo.

In odboru predlagam, da razpravlja in odloča o naslednjem predlogu mnenja: Odbor za gospodarstvo podpira Predlog stališča do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o pravnem varstvu modelov (prenovitev), EPA 576-IX, EU U 1140, ki ga je predložila Vlada, in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.

Želi kdo obrazložiti svoj glas? (Ne.) Ker ne želi nihče obrazložiti glas, začenjamo z glasovanjem.

Glasujemo. Ugotavljam, da je navzočih 12 poslank in poslancev, za je glasovalo 12.

(Za je glasovalo 12.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Določiti še moramo poročevalca oziroma predlagam, da odbor pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije poroča pisno. Se s tem strinjate? (Da.) Hvala lepa. S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda.

In prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG STALIŠČA DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SPREMEMBI UREDBE SVETA ŠT. 6/2002 O MODELIH SKUPNOSTI IN RAZVELJAVITVI UREDBE KOMISIJE ŠT. 2246/2002, EPA 566-IX, EU U 1141.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Predlog stališča je prav tako Vlada. Odbor bo kot matično delovno telo točko obravnaval na podlagi prvega in drugega odstavka 154. člena Poslovnika Državnega zbora.

K tej točki so vabljeni: Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino, Državni svet.

Predstavnik Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport je svojo predstavitev stališča predstavil v 1. točki. Želi še morebiti kaj dodati? (Ne.) Potem odpiram razpravo, želi kdo besedo? Tudi tukaj vidim, da ni, zato zaključujem razpravo. In odboru predlagam, da razpravlja in odloča o naslednjem predlogu mnenja: Odbor za gospodarstvo podpira Predlog stališča do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi uredbe Sveta št. 6/2002 o modelih skupnosti in razveljavitvi uredbe Komisije št. 2246/2002, EPA 577-IX, EU U 1141, ki ga je predložila Vlada, in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.

Želi kdo obrazložiti glas? Ker ne želi nihče obrazložiti glas, prehajamo na glasovanje.

Glasujemo. Ugotavljam, da je navzočih 12 poslank in poslancev, za jih je glasovalo 12.

(Za je glasovalo 12.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Prav tako tudi tukaj predlagam, da odbor pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije poroča pisno.

S tem zaključujem drugo točko dnevnega reda in 5. sejo Odbora za gospodarstvo. Vsem želim en lep dan. Hvala lepa.