Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam. Pričenjam 5. sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani. Kot nadomestni članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo: poslanec mag. Dejan Kaloh, ki nadomešča poslanca Rada Gladka, potem poslanka Andreja Rajbenšu nadomešča poslanko Matejo Čalušić, Monika Pekošak nadomešča poslanca Martina Marzidovška.

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red seje odbora: pod točko 1. Predlog stališča do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o pravnem varstvu modelov (prenovitev) in pod točko 2. Predlog stališča do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi uredbe Sveta o modelih skupnosti in razveljavitvi uredbe Komisije. Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi s predlaganim dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG STALIŠČA DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O PRAVNEM VARSTVU MODELOV (PRENOVITEV), EPA 576-IX, EU U 1140.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Predlagatelj stališča je vlada. Odbor bo kot matično delovno telo točko obravnaval na podlagi prvega in drugega odstavka 154. člena Poslovnika Državnega zbora.

K tej točki so vabljeni: Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino in Državni svet.

Želi predstavnik Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, državni sekretar Matevž Frangež besedo? (Da.) Izvolite, Jaz bi predlagala, da podate uvodno obrazložitev, izvolite.