Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam.

Začenjam 11. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice oziroma člani: Dejan Zavec, ki ga nadomešča Darko Krajnc, Damjan Zrim, ki ga nadomešča kolega Jani Prednik in Robert Janov, ki ga nadomešča kolegica Alma Intihar.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - POVIŠANJE CEN PROGRAMOV VRTCEV ZARADI DVIGA STROŠKOV DELA NAJ NOSI VLADA IN NE OBČINE OZIROMA STARŠI.

Poslanska skupina Nova Slovenija - krščanski demokrati, je 6. februarja letos vložila zahtevo za sklic nujne seje Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino z navedeno točko dnevnega reda. Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem. Na seji so bili vabljeni Iva Dimic v imenu predlagatelja zahteve, Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, Ministrstvo za finance, Ministrstvo za javno upravo, Skupnost občin Slovenije, Združenje občin Slovenije, Združenje mestnih občin Slovenije, Zveza ravnateljev in pomočnikov ravnateljev, Združenje zasebnih vrtcev Slovenije ter Skupnost vrtcev Slovenije.

Za predstavitev zahteve dajem najprej besedo predstavnici predlagateljev, kolegici Ivi Dimic.

Iva, izvoli.