Govor

Najlepša hvala.

Kljub temu, da bo potem diskusija, v kateri bom tudi sam razpravljal, ampak ravno to je ta razlog, gospod Dolenc oziroma guverner, ki upam, da nas sliši, zakaj smo povabili v celoten Svet Banke Slovenije. Zaradi tega, da bi prišel še lahko še ona druga dva člana Sveta Banke Slovenije, ki sta pa drugačnega stališča. Tako da tukaj je ta grenak priokus s strani Banke Slovenije, ker ste poslali sem v bistvu v en del ekipe, ki to zagovarja, medtem ker na drugi strani imate del ekipe, ki tovrstnih rigoroznih ukrepov ne zagovarja, pa bi bilo pomembno tudi njih slišati.

In še vedno, tukaj je temu in eno drugo vprašanje, s katerim verjamem, da je v Državnem zboru, se strinja koalicija in opozicija, na kakšen način prebivalcem omogočiti dostop do kreditov, ki jih bi sicer vračali, pa ne morejo priti do njih. Gospod viceguverner, na kakšen način. In to je temeljno vprašanje. Bomo to v nadaljevanju.

Zdaj dajem besedo predstavniku Nove Ljubljanske banke, direktorju gospodu Blažu Brodnjaku, predsedniku uprave. Izvolite.