Govor

Lep pozdrav! Bomo kar začeli s 17. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Pozdravljam vse članice in člane odbora, kandidata za ministra in vse prisotne.

Danes so zadržani: imamo nekaj pooblastil, poslanec Rado Gladek nadomešča poslanca Žana Mahniča, poslanec Miha Lamut nadomešča poslanko Tamaro Kozlovič, poslanec Miroslav Gregorič nadomešča poslanko Sandro Gazinkovski in poslanec Lenart Žavbi nadomešča poslanko Tamaro Vonta.

K dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik zadeve in je določen dnevni red, kot je bil opredeljen s sklicem.

In prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDSTAVITEV BOŠTJANA POKLUKARJA, KANDIDATA ZA MINISTRA ZA NOTRANJE ZADEVE.

Del gradiv z dne 6. 2. 2023 je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora, medtem ko ste preostali del zaradi osebnih podatkov prejeli v varovani predal v sistemu UDIS.

Na sejo odbora je bil vabljen gospod Boštjan Poklukar, ki je predlagan za ministra za notranje zadeve in se bo v skladu s 112. členom Ustave Republike Slovenije ter prvim in drugim odstavkom 230. člena Poslovnika Državnega zbora predstavil Odboru za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo kot pristojnemu delovnemu telesu ter odgovarjal na vprašanja članic in članov odbora. Na podlagi predstavitve bo odbor v skladu s prvim odstavkom 231. člena Poslovnika sprejel mnenje o ustreznosti predstavitve kandidata, ki ga bom potem v roku, ki ga določa Poslovnik, poslala predsednici Državnega zbora in predsedniku Vlade.

In zdaj dajem besedo kandidatu za ministra za notranje zadeve, gospodu Boštjanu Poklukarju.

Izvolite.