Govor

Hvala za podane obrazložitve.

Odpiram razpravo.

V kolikor ni prijavljenih, prehajamo na glasovanje.

Zaključujem razpravo.

Glasujemo o dveh sklepih.

Prvi sklep: »Mandatno-volilna komisija predlaga Državnemu zboru, da sprejme sklep, s katerim se v sodniško funkcijo na sodniško mesto Okrajnega sodišča na Okrajnem sodišču v Mariboru izvoli mag. Boštjan Mumlja.«

Glasujemo. / medsebojno pogovarjanje/ Prekinjamo glasovanje. Ste preverili svoje glasovalne naprave? Tehnični zapleti, evo rešimo. Mogoče se razmakniti, če je poleg mobitela. OK.

Ponovno začenjamo glasovanje.

Glasujemo. Navzočih je 14 poslank in poslancev, za je glasovalo 10, proti nihče.

(Za je glasovalo 10.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Prehajamo na drugi sklep: »Mandatno-volilna komisija predlaga Državnemu zboru, da sprejme sklep, s katerim se v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrajnega sodnika na Okrajnem sodišču v Mariboru izvoli Simon Grahornik.

Glasujemo. Navzočih je 14 poslank in poslancev, za je glasovalo 10, proti nihče.

(Za je glasovalo 10.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem zaključujemo to točko dnevnega reda.

In prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZA IZVOLITEV V SODNIŠKO FUNKCIJO NA SODNIŠKO MESTO VIŠJE SODNICE NA UPRAVNEM SODIŠČU REPUBLIKE SLOVENIJE, ki ga je Državnemu zboru predložil Sodni svet.

Sodni svet je na podlagi 130. člena Ustave, prvega odstavka 23. člena Zakona o Sodnem svetu ter 19. člena Zakona o sodniški službi Državnemu zboru predlaga, da v sodniško funkcijo na sodniško mesto višje sodnice na Upravnem sodišču Republike Slovenije izvoli Alenko Dolinšek.

Ponovno prosim predsednika Sodnega sveta, gospoda Horvata, da poda uvodno obrazložitev.