Govor

Citiram iz člankov, ki ste jih vi oziroma so bili objavljeni na vaših portalih, ne mojih ali pa ne vem čigavih, jaz jih nimam.

Citiram naprej: »Ko govorimo o moralno etičnih kvalitetah, mislimo na Đorđevićevo in Florjančičevo pobudo na Komisijo za etiko in integriteto Sodnega sveta zaradi intervjuja, ki sta ga vložila v začetku leta, ker je bilo po njunem mnenju načelno načeto sporno ravnanje vrhovnega sodnika Jana Zobca. Komisija je pobudo sprejela v obravnavo. Zobec: »Neodvisnosti sodnikov ne ogrožata ne izvršilna ne zakonodajna oblast, pač pa jo ogroža in celo razgrajuje vodstvena struktura sodstva samega.« Dvomi ostajajo, enega papirja upokojeni vrhovni sodnik Branko Masleša namreč ni pokazal.« Skratka, vaš problem so vsi vrhovni sodniki, razen dveh. Se pravi, samo ta dva bi se smela prijaviti na razpise Vrhovnega za vodenje Vrhovnega sodišča, nihče drug, to je vaš problem.

Prav tako spremljamo, jaz sem zdaj tu, spremljamo vaš odnos do pravosodja že vrsto let. To ni za vas pravosodje, ampak, kako ste dejali – krivosodje. Glejte, tu se imenuje sodnike, Sodni svet jih predlaga, ne predlagamo jih mi, oni jih izberejo. Ljudje se tam, ko končajo vse možne kvalifikacije za sodnika, prijavljajo na razpise za izpraznjena sodniška mesta. Vi jih ne potrjujete, ker je to verjetno - kaj za vas? – krivosodje. Zakaj vas moti Miodrag Đorđević? Njegov glavni problem je verjetno njegovo ime in priimek, očitno. In to je vse, kar je.

Zato bom z velikim veseljem vse, kar ste povedali, kolegica, z velikim veseljem kandidata podprla, pa ne zaradi njegovega imena in priimka, ampak zaradi tega, ker ga je predlagal Sodni svet na podlagi nekih njegovih kompetenc in strokovnih kvalifikacij.

Hvala.