Govor

Najlepša hvala, gospa Nataša Kovač, tudi mi se vam zahvaljujemo za izjemno korektno sodelovanje, srečno tudi naprej.

Sedaj pa odpiram razpravo, želi kdo razpravljati o predlogu? Ugotavljam, da ne, torej zaključujem razpravo. Dajem na glasovanje naslednji predlog sklepa: »Mandatno-volilna komisija predlaga Državnemu zboru, da za člana Sveta Banke Slovenije viceguvernerja imenuje dr. Marka Pahorja, ki bo funkcijo nastopil po izteku mandata viceguvernerju Jožefu Bradešku.«

Glasujemo. Za je glasovalo 11, proti nihče.

(Za je glasovalo 11.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Zaključujem to točko dnevnega reda.

Še enkrat hvala za sodelovanje.

Prehajamo na 1.b TOČKO DNEVNEGA REDA, IN SICER NA PREDLOG ZA IMENOVANJE NA SODNIŠKO MESTO VRHOVNE SODNICE NA VRHOVNEM SODIŠČU REPUBLIKE SLOVENIJE, KI GA JE DRŽAVNEMU ZBORU PREDLOŽIL SODNI SVET.

Obrazložen predlog Sodnega sveta ste članice in člani zaradi varstva podatkov prejeli v varovani predal sistemu Udis. K tej točki dnevnega reda sem vabila predsednika Sodnega sveta, gospoda Vladimirja Horvata, ki ga prav lepo pozdravljam. Kampeš, aha, tu ste! Danes je taka gneča, da vas nisem videla. Lepo pozdravljeni. Sodni svet Državnemu zboru predlaga, da na sodniško mesto vrhovne sodnice na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije imenuje Majo Baškovič. Prosim za uvodno obrazložitev predloga, izvolite.