Govor

Najlepša hvala, gospe ministrici. Z nami je tudi predstavnik Kmetijsko gozdarske zbornice. Želi pri tej točki? Ne želi besede. Odpiram razpravo poslank in poslancev. Želi kdo od poslank in poslancev razpravljati? Ker ne vidim prijavljenih k razpravi, bom zaključila razpravo.

Dajem na glasovanje naslednje mnenje: »Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano podpira Predlog stališča Republike Slovenije do predloga sklepa Sveta o podpisu v imenu Evropske unije in začasni uporabi sporazuma med Evropsko unijo in Republiko Sejšeli o dostopu ribiških plovil Sejšelov do voda Majota ter predlaga Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru, da predlog stališča podpre.«

Glasujemo. Za je glasovalo 11 poslank in poslancev, proti nihče.

(Za je glasovalo 11.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je predlagano mnenje sprejeto.

Pristojnemu odboru bomo o tem pisno poročali. S tem zaključujem 1.A točko dnevnega reda.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE OBRAVNAVA STRATEŠKEGA NAČRTA SKUPNE KMETIJSKE POLITIKE ZA OBDOBJE 2023-2027 ZA REPUBLIKO SLOVENIJO.

Kot sem že prej rekla na sejo je povabljeno Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Predstavlja ga ministrica z ekipo, ki jo posebej še enkrat lepo pozdravljam, ekipa, ki je pripravljala ta dokument in seveda tudi predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice, ki je med nami.

Kot gradivo ste s sklicem seje prejeli dopis ministrstva s povezavo do gradiva ter predstavitev strateškega načrta 9. decembra ste pa sprejeli še podrobnejšo predstavitev. Kot ste sami lahko opazili gre za zelo zajeten dokument, ki ima več kot tisoč strani.

Sedaj dajem besedo gospe ministrici Ireni Šinko, da nam predstavi strateški načrt. Izvolite, ministrica, beseda je vaša.