Govor

Spoštovani članice in člani ter gostje, lepo pozdravljeni na 5. seji Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano!

Obveščam vas, da je danes zadržan in se seje ne more udeležiti gospod Jožef Horvat, medtem ko nadomestni člani so naslednji: Lucija Tacer nadomešča Aleša Rezarja in Rado Gladek nadomešča Jožefa Jelena.

S sklicem seje 29. novembra letos ste prejeli naslednji dnevni red: pod točko 1 - Strateški načrt skupne kmetijske politike za obdobje 2023 - 2027 in pod točko 2 - Pobude in vprašanja članov odbora.

9. decembra sem predlagala širitev dnevnega reda z naslednjo točko - Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga sklepa Sveta o podpisu v imenu Evropske unije in začasni uporabi Sporazuma med Evropsko unijo in Republiko Sejšeli o dostopu ribiških plovil Sejšelov do voda Mayotta.

Drugih predlogov za spremembo dnevnega reda nisem prejela. Glede na to, da smo naknadno širili dnevni red, sprašujem, ali želi kdo v imenu svoje poslanske skupine predstaviti stališče o predlogu za razširitev dnevnega reda? (Ne.) Ker ne vidim prijavljenih, bomo prešli na glasovanje.

Torej, spoštovani kolegice in kolegi, na glasovanje dajem predlagano razširitev dnevnega reda s točko 1.A.

Glasujemo. Navzočih je ? poslank in poslancev, za je glasovalo 11, proti nihče.

(Za je glasovalo 11.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je razširjen dnevni red sprejet.

Hvala lepa.

Torej prehajamo na točko A.1 - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA SKLEPA SVETA O PODPISU V IMENU EVROPSKE UNIJE IN ZAČASNI UPORABI SPORAZUMA MED EVROPSKO UNIJO IN REPUBLIKO SEJŠELI O DOSTOPU RIBIŠKIH PLOVIL SEJŠELOV DO VODA MAYOTTA.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade 8. decembra in na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Skrajni rok za obravnavo tega stališča v Državnem zboru je 23. december.

Predlog stališča je bil v skladu z določili Poslovnika zbora dodeljen v obravnavo Odboru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano kot matičnemu delovnemu telesu.

Na sejo sem k vsem točkam vabila ministrico z ekipo in predstavnika Kmetijsko gozdarske zbornice, zato vas lepo pozdravljam in sprašujem pri tej točki A.1, ali želi ministrica besedo oziroma kratko predstavitev? (Da.) Želi.

Izvolite, gospa ministrica.