Govor

Spoštovani članice in člani Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, cenjeni gostje, ki ste danes povabljeni na sejo, pričenjam 10. nujno sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in vas vse najlepše pozdravljam!

Na današnji seji bodo nadomeščali naslednji poslanke oziroma poslanci: poslanka Sara Žibrat nadomešča poslanca Franca Propsa in poslanec Tomaž Lah nadomešča poslanca Aleša Rezarja.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje, to je bilo 1. 12., ste prejeli naslednji dnevni red: pod točko 1. - Predlog zakona o dopolnitvah Zakona o divjadi, o divjadi in lovstvu.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, je določen dnevni red, kot je bil določen s sklicem.

Torej lahko preidemo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVI ZAKONA O DIVJADI IN LOVSTVU, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo predložila Vlada in je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

Kolegij predsednice Državnega zbora je na 25. seji, 30. novembra letos sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku. Skupina poslank in poslancev, s prvopodpisanim mag. Borutom Sajovicem, je 1. decembra letos podala zahtevo za sklic izredne seje Državnega zbora, na kateri se je obravnaval ta predlog zakona, s čemer je bil izpolnjen tudi pogoj za sklic današnje nujne seje odbora.

Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli še mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 2. decembra letos ter z današnjim dnem še mnenje Komisije Državnega sveta za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

L tej točki dnevnega reda sem vabila predstavnico Vlade, torej ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki jo v naši sredi najlepše pozdravljam, Zakonodajno-pravno službo, predstavnika Državnega sveta, Kmetijsko gozdarsko zbornico in Lovsko zvezo Slovenije.

Poslanske skupine Svobode, Socialni demokrati in Levica so danes vložili amandma k prehodni določbi, in sicer k 2. členu zakona.

Pričenjam torej drugo obravnavo predloga zakona v okviru skrajšanega postopka.

Najprej dajem besedo gospe ministrici Ireni Šinko, da predstavi stališče Vlade.

Izvolite, beseda je vaša.