Govor

Hvala lepa. Prehajamo na razpravo. Želi kdo od članic ali članov odbora razpravljati? Če ne, zaključujem razpravo in prehajamo na glasovanje.

Ker k predlogu stališča ni predlaganih amandmajev, odboru predlagam, da sprejme naslednje mnenje: »Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo podpira predlog stališča Republike Slovenije do predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o določitvi ukrepov za visoko raven interoperabilnosti javnega sektorja v Uniji, ki ga je predložila Vlada in predlaga odporu Odboru za zadeve Evropske unije, da ga sprejme.«

Želi kdo obrazložiti glas? Če ne, kar gremo na glasovanje in prosim, glasujte.

Glasujemo.

(Za je glasovalo 10.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da mnenje je sprejeto.,

Odbor bo v skladu s 154.h členom Poslovnika Državnega zbora kot matično delovno telo pripravil poročilo in ga posredoval Odboru za zadeve Evropske unije, ki bo kot pristojno delovno telo na svoji seji sprejel odločitve v zvezi s predlaganim predlogom stališča.

V skladu z drugim odstavkom 42. člena Poslovnika Državnega zbora lahko določimo poročevalca. Moj predlog pa je, da odbor poroča pisno. Verjetno se strinjamo s tem.

Zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O JAVNEM NAROČANJU, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo predložila Vlada in je bil dne 2. 12. 2022 objavljen na spletnih straneh Državnega zbora. K tej točki dnevnega reda so bili vabljeni Ministrstvo za javno upravo, Zakonodajno-pravna služba in Državni svet. Amandmaje so v poslovniškem roku vložile skupaj Poslanske skupine Svoboda levica in SD.

Pričenjam z drugo obravnavo predloga zakona, o kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona, predlagam pa odboru, da se razprava o vseh členih in vloženih amandmajih združi, v skladu s prvim odstavkom 128. člena Poslovnika Državnega zbora in po opravljeni razpravi bomo opravili glasovanje o amandmajih in nato glasovali o vseh členih skupaj. Ali kdo nasprotuje temu predlogu? (Ne.) Ne.

In besedo dajem vabljenim na sejo. Najprej predstavniki predlagatelja zakona, če želite dopolnilno obrazložitev, gospod državni sekretar Urban Kodrič.