Govor

Hvala lepa. Razumeli smo, da ste se v večini vsebinsko uskladili, tudi vi govorite o sankcijah, zato bomo, potem mogoče kakšno rekli. Želi še kdo kakšno besedo, preden odprem razpravo? Ne, zato bomo prešli na razpravo o členih predloga zakona in o vloženih amandmajih.

Ker so bili k posameznim členom vloženi amandmaji, predlagam, da najprej razpravljamo o členih, h katerim so bili vloženi amandmaji in sicer o vsakem posebej, potem o ostalih členih. Kasneje bomo o vsakem amandmaju glasovali posebej in o ostalih členih tudi seveda posebej. Ali se strinjate s takim načinom dela? Ker ne vidim nasprotovanja bomo kar prešli potem na razpravo.

In sicer, v razpravo dajem 3. člen predloga zakona ter predlog amandmaja poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica? Želi kdo razpravljati? Ne želi. Zaključujem razpravo.

Prehajam na razpravo k 4. členu zakona in k amandmaji prej omenjenih poslanskih skupin Svoboda, SD, Levica. Želi kdo razpravljati? Ne želi. Zaključujem razpravo k 4. členu.

Dajem v razpravo 8. člen ter predlog amandmaja skupin Svoboda, SD in Levica. Želi kdo tukaj razpravljati? Ne želi.

V razpravo dajem 9. člen predloga zakona ter amandmaje, ki so jih pripravile Poslanske skupine Svoboda, SD in Levica k temu členu. Želi kdo tukaj razpravljati? Ne želi. Zaključujem razpravo.

V razpravo dajem 10. člen predloga zakona in amandma poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica. Želi kdo razpravljati? Ne želi. Zaključujem razpravo.

V razpravo dajem 12. člen in predlog amandmaja poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica. Želi kdo razpravljati? Zaključujem razpravo, ker nihče ne želi razpravljati.

V razpravo dajem 13. člen predloga zakona in amandma poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica. Ne vidim prijavljenih za razpravo, zato zaključujem razpravo k temu členu.

V razpravo dajem 14. člen predloga zakona in predlog amandmaja poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica. Tudi tukaj ni prijavljenih za razpravo, zato jo zaključujem.

Dajem v razpravo 21. člen predloga zakona in amandma poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica. Ni prijavljenih za razpravo, zato zaključujem razpravo.

V razpravo dajem 22. člen predloga zakona in predlog amandmaja poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica. Ni prijavljenih na razpravo, jo zaključujem.

Dajem v razpravo 23. člen skupaj s predlogom amandmaja poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica. Ni prijavljenih za razpravo, zato zaključujem razpravo.

Dajem v razpravo 25. člen predloga zakona in predlog amandmajev poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica. Ni prijavljenih za razpravo. Zaključujem razpravo.

V razpravo dajem 29. člen predloga zakona ter predlog amandmajev poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica. Ni razprave, zato jo zaključujem.

Gremo naprej na 30. člen, ki ga dajem v razpravo skupaj z amandmajem treh poslanskih skupin koalicije, da bomo hitrejši. Ne želi nihče razpravljati, zato zaključujem razpravo.

V razpravo dajem 31. člen predloga zakona in predlog amandmaja poslanskih skupin koalicije. Ni želje po razpravi.

V razpravo dajem 34. člen predloga zakona in predlog amandmajev poslanskih skupin koalicije. Ni želje k razpravi, zato jo zaključujem.

In dajem v razpravo 38. člen predloga zakona in predlog amandmajev poslanskih skupin koalicije. Zaključujem razpravo.

V razpravo dajem 40. člen predloga zakona in predlog amandmaja poslanskih skupin koalicije. Ni prijavljenih za razpravo, zato jo zaključujem.

In v razpravo dajem predlog 44. člena in predlog amandmaja poslanskih skupin koalicije. Ni prijavljenih za razpravo, zato tudi zaključujem ta del razprave.

V razpravo dajem še preostale člene predloga zakona, h katerim amandmaji niso bili vloženi. Ne želi nihče razpravljati, zato zaključujem to razpravo in končujem razpravo o členih skupaj z amandmaji.

Zdaj bomo prešli na glasovanje o amandmajih, kot so bili že enkrat predani v razpravo.

Zato dajem na glasovanje amandma k 3. členu. …/oglašanje iz klopi/ Ja, bom vprašala zdaj, hvala. Dajem torej v glasovanje amandma k 3. členu, ki so ga vložile Poslanske skupine Svoboda, SD in Levica. In dobila sem prijavo za obrazložitev glasu. Naš podpredsednik gospod Franc Props, izvolite. Beseda je vaša.