Govor

Hvala za predstavitev komisije, gospod Davidu Klobasi.

Sedaj bom odprl razpravo kolegic in kolegov. Želi kdo razpravljati pri tej točki? (Ne.) Vidim, da ni prijavljenih. Zaključujem razpravo.

Ker je predlog stališča daljši, če se strinjate, ga ne bi bral v celoti, tako da dajem na glasovanje predlog stališča, torej kot je objavljen na 4. in 5. strani prejetega gradiva.

Glasujemo. Navzočih je ? poslank in poslancev, za je glasovalo 13, nihče proti.

(Za je glasovalo 13.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je to stališče sprejeto.

S tem končujem 3. točko dnevnega reda.

Sedaj prehajamo na 4. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SPREMEMBI UREDB 2016/424, 2016/425, 2016/426, 2019/1009 IN 305/2022 GLEDE NUJNIH POSTOPKOV ZA ZAGOTAVLJANJE SKLADNOSTI, SPREJETJE SKUPNIH SPECIFIKACIJ IN NADZOR TRGA ZARADI IZREDNIH RAZMER NA ENOTNEM TRGU.

Skrajni rok za obravnavo gradiva k 4. in 5. točki v Državnem zboru je 9. februarja 2023. Ker sta dokumenta vsebinsko povezana predlagam, da njuno predstavitev in razpravo opravimo pri tej točki, nato pa torej samo ločeno glasujemo o njiju.

Gradivo k obema točkama je bilo v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljeno v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot torej pristojnemu odboru in pa Odboru za gospodarstvo kot matičnem delovnem telesu. Slednji jo je obravnaval na 4. seji 2. februarja 2023 in sprejel mnenje torej, ki smo jih prav tako prejeli.

Sedaj bom prosil gospoda državnega sekretarja, da predstavi 4. in 5. točko, torej stališča Republike Slovenije.

Mag. Dejan Židan, izvolite, beseda je vaša.